Hou dit gevoel vast, je gaat iets fantastisch doen!

Wil jij jouw afzuigkap in topconditie houden? Dan is schoonmaken van levensbelang! Hoe je dat doet? Wij laten hier precies zien hoe je dit klusje het beste kan klaren.

Schoonmaken van je vetfilter

Zet ‘m maar in je Google agenda of op de verjaardagskalender op de WC; één keer per maand de vetfilters van de afzuigkap schoonmaken. Het lijkt niet zo belangrijk maar wanneer je het vet laat ophopen in je vetfilters heeft dit een negatief effect op je afzuigcapaciteit én het is onveilig. Wanneer de vlam in de pan slaat kan een vetfilter vol met vet vlam vatten. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Schoonmaken is easy.

Je reinigt vetfilters in de vaatwasser. Let erop dat je een lage temperatuur gebruikt zodat de vetfilters niet verkleuren. Heb je geen vaatwasser? Laat ze weken in een sopje van heet water met afwasmiddel.

Vetfilters | Schuine afzuigkap | Afzuigkap RVS | 2 stuks
Afzuigkap RVS | 90cm | Black Finish | KR51PDZ

Je RVS afzuigkap schoonmaken

Vergeet al die dure schoonmaakmiddelen. Wij vertellen je hier de beste schoonmaaktrucs. Je maakt je afzuigkap het beste schoon door een sopje te prepareren waarin je groene zeep gebruikt of een ontvetter. Een echt goede ontvetter voor een heel kleine prijs vind je hier een heet Dasty. Wanneer je al het vet van je afzuigkap hebt verwijderd gebruik je alleen lauw water om al het schoonmaakmiddel te verwijderen. Nu je afzuigkap schoon is, wil je natuurlijk ook dat hij er schoon uitziet. Dit doe je door een heel klein beetje olie in te masseren middels een droge doek.

Je afzuigkap van glas schoonmaken

Je hebt een slimme keuze gemaakt. Want een glazen afzuigkap heb je echt zó schoon. Door de structuur van het glas krijgt vet geen kans zicht vast te grijpen aan het oppervlak. Je hebt dus ook geen groot geschut nodig, een sopje, vaatdoekje en een theedoek does the trick:

blank Sopje met een klein beetje allesreiniger
blank Neem de afzuigkap af
blank Maak de afzuigkap droog met een schone theedoek

Ready to shine!

Design Afzuigkap keuken | 90 cm | Wit Glas | Cendo KR73EPDW

Vergeet me niet!

De binnenkant van je afzuigkap is een omgekeerd afvoerputje. Hier verzameld al het vuil zich. Belangrijk dat je ook dit regelmatig schoonmaakt. Safety First: haal altijd voordat je de binnenkant gaat reinigen de stekker uit de wandcontactdoos. Je kunt de binnenkant het beste reinigen met een sterke ontvetter. Spuit schoonmaakmiddelen nooit richting de motor, verlichting of andere elektronische delen. Gebruik nooit schuurmiddelen en/of schuursponsen!